Весна майже завершилася, залишилося всього кілька тижнів, що, звичайно ж, означає літні канікули для школярів в Україні, що наближаються.

Наразі стало відомо, коли ж діти мають піти на заслужений літній відпочинок.

Школа, скріншот: Youtube
Школа, скріншот: Youtube

Усі діти традиційно починають навчатися 1 вересня, а закінчують наступного року – переважно у травні. При цьому канікули є і восени, і взимку, і навесні, і влітку Літні канікули розпочнуться 25 травня та завершаться 1 вересня. Термін навчального року визначає Кабінет Міністрів України.

Навчальні заклади, зокрема приватні, мають право самостійно встановлювати канікули для своїх учнів з огляду на епідеміологічну ситуацію (як було з коронавірусом COVID-19), погодні умови та безпеку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Міносвіти ухвалило рішення, що навчальний рік українських школярів цього року закінчиться 25 травня, а новий розпочнеться 1 вересня. Хоча цього року він має тривати до 30 червня (але виключно для випускників 11 класу).

Діти в школі. Фото: кадр з відео
Діти в школі. Фото: кадр з відео

У Києві "Останній Дзвінок" пролунає 16 червня. Випускникам рекомендується здати документи щодо освіти у період з 21 по 23 червня. У травні та червні регулярне навчання у класах може бути замінене індивідуальним чи груповим навчанням.

Нагадаємо, в Україні можуть зникнути дитячі садки - у Міністерстві освіти вигадали щось "новеньке"

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні з'являться спеціалізовані класи: що приготують для школярів

Знай.ua писав, українські діти масово кидають навчання в Європі - з чим це пов'язано