Закон про примусове виконання судових рішень під час дії воєнного стану від 11 квітня, який набув чинності 6 травня, він скасовує постанову Кабміну, якою накладено заборону на арешт рахунків боржників на суму менш як 100 тис. грн під час війни.

За законом, наявність боргів призводить до арешту всіх рахунків, з заарештованого рахунку використовувати можна лише суму 13 тис. грн на місяць. За оцінками банкірів, буде заарештовано щонайменше п'ять мільйонів карткових рахунків українців.

Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine
Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine

"Серед принципових змін, які стосуються насамперед пересічних громадян – учасників виконавчих проваджень є, зокрема, скасування тимчасових послаблень, згідно з якими на період дії воєнного стану боржникам дозволялося розпоряджатися коштами на заарештованих рахунках, якщо сума стягнення не перевищує 100 000 грн", – пояснила адвокат АТ

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Якщо раніше сума боргу менш як 100 тис. грн "ховала" ймовірність повернення коштів кредитору (банку чи державі), то нові правила кардинально змінюють ситуацію: заарештовуються взагалі всі рахунки, а далі боржник-фізособа має право розблокувати рахунок, але не більш ніж певну суму.

Відтепер фінансова діяльність боржника суттєво "урізається", всі його рахунки блокуються, крім суми "двох мінімалок".

Нагадаємо, ми писали, що зарплата велика, стажу вдосталь, а пенсія маленька: які можуть бути причини.

Як повідомляв "Знай.ua" частина пенсіонерів попрощається з виплатами: на носі масштабні перевірки.

Також "Знай.ua" інформував, негайно подивіться на свої руки: ці "браслети" на зап'ястях показують не кількість дітей.