В Україні планують провести масштабні перевірки пенсіонерів щодо правомірності отримання виплат. Після перевірок частина громадян ризикує втратити пенсії. Про це йдеться в опублікованому на сайті ФПУ проєкті наказу "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання".

В Україні перевірять персональні дані пенсіонерів та правомірність нарахування виплат. Крім того, фахівці проаналізують дотримання правил про обмін інформацією про пенсії та пенсіонерів.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Внаслідок перевірок ряду пенсіонерів можуть скасувати виплати. Зокрема, це можливо, якщо пенсія нараховується на помилкове прізвище або якщо право на виплати було отримано за підробленими документами.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо під час верифікації буде виявлено, що пенсіонер не отримував виплати протягом пів року та більше, то нараховувати пенсію перестануть. Відновити виплати можна, звернувшись особисто до ПФУ.

Також скасувати пенсію можуть, якщо одержувач виплат є переселенцем, який змінив місце перебування та не зареєструвався або якщо пенсіонер певний час проживає за кордоном.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що індексація пенсій в Україні триває: хто отримає нові виплати вже 1 червня.

Також наш портал інформував, чи доведеться прощатися з банківськими картками? В Україні посилили правила блокування рахунків за борги з комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пільги на проїзд та оплату комуналки: ще одна категорія українців може отримати допомогу від держави.