4 мільйонам українців, вік яких понад 70 років, будуть доступні доплати до пенсії, які були запроваджені попередніми роками.

Мова йде про вікові доплати, які отримують пенсіонери віком від 70 років. Громадян цієї вікової групи на сьогодні в Україні налічується близько 4 мільйонів. Це становить майже 40% від 10-мільйонного загону українських пенсіонерів. Про це нагадали у Мінсоцполітики.

Гроші, скріншот з відео "Youtube"
Гроші, скріншот з відео "Youtube"

Пенсіонерам віком від 70 років, 75 років та 80 років, розмір виплат яких не перевищує 10 340 гривень очікує надбавка.

Вікова доплата у розмірі 579 гривень встановлюється, якщо розмір пенсії (з усіма надбавками та підвищеннями) не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Які ще надбавки можуть отримувати пенсіонери

Громадяни, які отримали статус почесного донора крові, можуть отримувати щомісячну надбавку до пенсії у розмірі 10% від прожиткового мінімуму. Наразі така доплата становить 258,90 гривні на місяць.

Перерахунок пенсій, скріншот з відео
Перерахунок пенсій, скріншот з відео

Для призначення додаткових виплат необхідно подати до територіального управління Пенсійного фонду України такі документи:

  • заяву про призначення надбавки;
  • документи про нагородження нагрудним знаком "Почесний донор України".

Нагадаємо, ми писали, що в Україні активно дешевшають яйця та овочі: ціни на які продукти ще можуть знизитися.

Як повідомляв "Знай.ua" частині українців підвищили зарплати: хто отримуватиме більше.

Також "Знай.ua" інформував, допомога родинам з дітьми під час війни: що змінилось.