Частині українців підвищили заробітну платню. Мова про медиків, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та прифронтових територіях. Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом міністрів, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Так, медики, які знаходяться на територіях, де йдуть активні бойові дії, отримуватимуть підвищену зарплату. Для молодших медпрацівників виплати становитимуть не менше 9 тисяч гривень, а для медсестер та медбратів – щонайменше 18 тисяч гривень.

Медики. Фото: Youtube
Медики. Фото: Youtube

Лікарі, фармацевти, професіонали у галузі охорони здоров'я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я отримають від 28 тисяч гривень.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На прифронтових територіях зарплати для цих же категорій будуть трохи нижчими: молодші медпрацівники отримуватимуть від 8 тисяч гривень, медсестри та медбрати – від 15,5 тисяч гривень, а лікарі та фармацевти – від 23 тисяч гривень.

У Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що рішення Кабміну щодо зарплат для медиків діятиме до кінця 2023 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях зашелестить? Українцям розповіли, що буде з пенсіями в останній місяць весни.

Також наш портал інформував, що безробітним переселенцям видають ваучери на працевлаштування: як скористатися і що потрібно для отримання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що для деяких українців змінили правила призначення пенсії: президент Зеленський підписав закон .