Застарілі банкноти номіналами 5, 10, 20 та 100 гривень 2003-2007 років випуску будуть виведені з обігу.

У Нацбанку повідомили, що гроші вилучатимуть з обігу в міру їхнього потрапляння до банків та торговельних мереж. Застарілі купюри підуть на утилізацію і видавати їх громадянам не будуть ні банкомати, ні на касах.

Гривні, фото Pxhere
Гривні, фото Pxhere

Замість вилучених застарілих купюр українці отримуватимуть нові гроші того ж таки номіналу. Зокрема, п'яти та десятигривневі банкноти повністю замінять монетами зразка 2018 року. А банкноти номіналами 20 та 100 гривень замінять на їхні паперові аналоги нового зразка.

Старі купюри. Фото: Youtube
Старі купюри. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У нових банкнот, окрім оновленого дизайну, буде більш високий рівень захисту від фальшивомонетників. Це і є головною причиною виведення з обігу старих купюр.

Банкноти номіналами 5, 10, 20 та 100 гривень 2003-2007 років випуску почали вилучати з обігу, починаючи з 1 січня 2023 року. Цей процес триватиме доти, доки всі застарілі купюри не зникнуть із гаманців громадян.

Нові купюри та монети. Фото: Youtube
Нові купюри та монети. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що нові тарифи на електроенергію: у Нацбанку поділилися з українцями прогнозом.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні найближчим часом різко зросте попит на долар: причини та яким буде курс.

Також "Знай.ua" інформував, гаманці стануть товщими, але "жирувати" не будемо: Нацбанк прогнозує зростання зарплат в Україні.