2023 року в Україні можуть збільшити тарифи на електроенергію для побутових споживачів. При цьому процес супроводжуватиметься розширенням соціальної підтримки незахищених верств населення. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку України за квітень.

У Національному банку прогнозують, що в уряді працюватимуть над тим, щоб наблизити тарифи на комунальні послуги до ринкових рівнів, щоб усунути дисбаланси в енергетичному секторі.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Втім, зростання тарифів на електроенергію, швидше за все, буде поетапним і триватиме не один рік. Також буде передбачено розширення допомоги на оплату комуналки для незахищених верств населення.

"Зважаючи на високу соціальну значущість тарифів, очікується, що їх підвищення буде поетапним і триватиме протягом кількох років, а також супроводжуватиметься розширенням соціальної підтримки", - йдеться у прогнозі Національного банку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Водночас у відомстві припускають, що дія мораторію на підвищення тарифів на блакитне паливо, гарячу воду та опалення буде продовжена до наступного року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціна на електроенергію має бути вчетверо вищою: українців переконують у необхідності підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, українцям підвищать тарифи на електроенергію, щоби було світло взимку: "Це не складатиме для них великої проблеми".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати знижку на оплату газу: які категорії розраховують на 25, 50 та 100 відсотків.