В Україні розпочинається реалізація нового проекту, спрямованого на організацію оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої ​​соціальної уваги та підтримки.

Цей проект здійснюється за підтримки уряду. За новим принципом "гроші ходять за дитиною", дитячі центри відпочинку та оздоровлення отримуватимуть фінансування за кожну дитину, яка відпочиватиме в їхніх закладах.

Школярі. Фото: скриншот youtube
Школярі. Фото: скриншот youtube

Одночасно діти та їхні сім'ї зможуть самостійно обирати місце відпочинку. Поки що цей підхід застосовуватиметься для оздоровлення та відпочинку дітей з особливими потребами, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, які проживають у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Голова Міністерства освіти і науки (МОН) наголосив на невідкладних змінах української освіти. Основним пріоритетом є забезпечення безпеки учнів та вчителів під час навчального процесу. Важливим завданням є повернення до очної форми навчання.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

І ще однією, яка стоїть перед МОН, є організація якісного онлайн-навчання для школярів за кордоном та для тих, хто змушений навчатися дистанційно через повномасштабну війну в Україні.

Нагадаємо, українські діти масово кидають навчання у Європі – з чим це пов'язано

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні можуть зникнути дитячі садки - у Міністерстві освіти придумали щось "новеньке"

Знай.ua писав, в Україні з'являться спеціалізовані класи: що приготують для школярів