Через повномасштабну війну в Україні склалася складна економічна ситуація, але попри цей уряд уже провів кілька масштабних підвищень пенсій у 2023 році. Найближчими місяцями ще кілька категорій пенсіонерів отримає підвищення виплат. Про це голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус розповів в інтерв'ю ТСН.

Масштабну індексацію пенсійних виплат було проведено в Україні з 1 березня і торкнулося понад 10,5 мільйонів пенсіонерів. Наступний перерахунок відбувся з 1 квітня для українців на заслуженому відпочинку, які продовжують працювати. Втім, ця категорія отримає збільшені пенсії лише у червні, з доплатою за квітень та травень.

Виплата пенсій, скріншот: YouTube
Виплата пенсій, скріншот: YouTube

Євген Капінус наголосив, що вже з 1 липня в Україні відбудеться нова індексація пенсій, які були призначені відповідно до законів "Про державну службу", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про статус народного депутата України", "Про наукову та науково-технічної діяльності".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тобто, менше ніж через два місяці збільшать пенсії для вчених, державних службовців, а також працівників місцевого самоврядування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці можуть отримати довічну знижку на оплату комуналки у розмірі 75%: кого стосується.

Також наш портал інформував нові можливості для громадян по пенсіях: благодійні пожертвування та добровільні внески.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії почнуть призначати по-новому: у Мінсоцполітики попередили про зміни.