Компанія YASNO дала кілька корисних порад, як уникнути накопичення боргів за порожню квартиру із споживання електроенергії.

Навіть під час війни важливо своєчасно сплачувати за комунальні послуги, у тому числі рахунки за електроенергію, навіть якщо ніхто не проживає в даній квартирі.

Відімкнення електроенергії, скріншот з відео
Відімкнення електроенергії, скріншот з відео

У разі наявності автоматичної системи обліку електроенергії (АСКОЕ) у будинку чи квартирі, це дає можливість оператору може спостерігати, що споживання не відбувається, і тоді нарахування для клієнта, якого немає на місці, становитиме 0 гривень.

Однак у разі відсутності такої системи оператор системи розподілу не зможе з'ясувати, чи споживається електроенергія, якщо клієнт про це не повідомив.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Компанія YASNO пояснює, що навіть якщо ніхто не проживає у квартирі та показання лічильника не передаються, нарахування за спожиту електроенергію буде все одно відбувається на основі споживання на добу, розрахованого у середніх розмірах.

Щоб уникнути накопичення боргів, клієнтам рекомендується вжити таких заходів: вимкнути всі електроприлади та щомісяця передавати ті самі останні показання лічильника електроенергії; звернутися до "оператора", щоб було здійснено відключення електроенергії (за рахунок клієнта) - протягом від трьох днів (місто) до п'яти (сільська місцевість).

Термін підключення від трьох робочих днів у містах до п'яти робочих днів у сільській місцевості.

Нагадаємо, в Україні зросли тарифи на комунальні послуги: за що доведеться платити більше

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні почнуть ремонтувати АЕС: чи чекати відключень світла

Знай.uа писав, що буде з економікою, цінами та комуналкою після закінчення війни: у НБУ склали прогноз