Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), виходячи з певних цілей, включаючи забезпечення проведення зеленої трансформації енергетики, зробила щось, що допоможе українцям заробити.

Там надали і побутовим, і непобутовим споживачам право на продаж електроенергії, яку вони виробили своїми генеруючими установками або установками зберігання енергії будь-якому постачальнику за вільним договором та договірною ціною.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

Рішення НКРЕКУ щодо надання права на продаж власної електроенергії споживачам є важливим кроком у розвитку конкуренції на роздрібному ринку електричної енергії та відкриває нові можливості розвитку генерації електроенергії з використанням відновлюваних джерел енергії.

Тепер будь-який споживач електричної енергії може стати так званим "виробником" і продавати її іншим споживачам, що створює нові можливості для зменшення залежності від централізованого енергопостачання та сприяє зростанню кількості встановлених установок, що генерують, на основі відновлюваних джерел енергії.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua
Електроенергія, тарифи - фото Знай.ua

Крім того, відкриття ринку для продажу власної електроенергії сприятиме зниженню витрат на електроенергію для побутових та непобутових споживачів, а також стимулюватиме розвиток технологій з виробництва та зберігання енергії.

Нагадаємо, в Україні почнуть ремонтувати АЕС: чи чекати відключень світла

Як повідомляв "Знай.uа", що буде з економікою, цінами та комуналкою після закінчення війни: у НБУ склали прогноз

Знай.ua писав, електроенергія для населення: у Раді пропонують підвищити тарифи лише для однієї категорії українців