Деякі українці отримали відстрочку від мобілізації під час війни, і до цього списку входять студенти. Поки йде навчальний процес, їх не можуть призвати на службу, однак є причина, через яку цю категорію все ж таки мобілізують.

Народний депутат України Юлія Гришина заявила, що студентів можуть мобілізувати, якщо на фронті відбудеться загострення ситуації, проте все залежить від рішення військового керівництва.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

"Якщо буде необхідно, якщо буде загострення ситуації, то військове керівництво ухвалить рішення про те, що нам потрібна або загальна мобілізація чи розширення переліку категорій українців, які мають бути мобілізованими", - повідомила Гришина.

Якщо таке рішення буде ухвалено, статус студента просто анулюють, тобто військової служби не уникнути. Варто зазначити, що на даний момент від мобілізації звільнено студентів та аспірантів денної та дуальної форми навчання.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Однак, за певних обставин, таким особам можуть вручити повістку. Відстрочка діє лише під час навчання, а після отримання диплому, вступу до іншого закладу чи відрахування – ні.

Скрін, відео YouTube студенти
Скрін, відео YouTube студенти

Раніше ми писали про те, що адвокат розповів чи примушуватимуть військовозобов'язаних українців закордоном до військового обліку.

Як повідомляв Знай.ua, працівники ЖЕКу розносять повістки - що буде, якщо їх кидають у поштову скриньку, а ви "не бачите"

Також портал Знай.ua писав, що українець після отримання повістки та ВЛК відмовився від військової служби: яке покарання призначив суд