Громадяни України, які офіційно визнані постраждалими від війни, а також переселенці можуть претендувати на матеріальну допомогу, яку надає як уряд, так і різноманітні благодійні фонди та міжнародні організації.

Вже тисячі людей звикли до того, що виплати та пакети з важливими соціальними продуктами видають у певний час, проте важливо знати, що є й екстрена допомога.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Є інформація, що надання матеріальної допомоги в екстреному, тобто в швидкому форматі, продає Естонський рада у справах біженців.

Претендувати на її отримання можуть лише дві категорії громадян у результаті:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

- онкологічного захворювання та необхідності негайного проведення операції (в одного або більше членів домогосподарства);

- поранення через бойові дії та необхідність невідкладного лікування (в одного або більше членів домогосподарства).

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Щоб отримати грошову допомогу, необхідно заповнити онлайн-форму та завантажити медичні документи, що підтверджують факт онкологічного захворювання чи поранення, та паспорт (інший документ для ідентифікації особи).

Після перевірки даних із людьми, які подали заявку на виплати, зв'яжуться протягом п'яти днів.

Нагадаємо, Андрусів знайшов гроші на доплати ЗСУ: "Моршинська", "Київстар" та helsi.me все ще належать олігарху Фрідману.

Раніше повідомлялося, у яких випадках переселенців можуть позбавити виплат від держави: нагадування для ВПО.

Також, українці можуть отримати ще один вид соцдопомоги - навіть машину купити, але торкнеться не всіх.