В Україні активно обговорюється тема підвищення тарифів на електроенергію. В уряді розглядають кілька варіантів, але ще не дійшли єдиного рішення. Своїм баченням зміни тарифів поділилася в інтерв'ю "Українським Новинам" депутат Верховної Ради від фракції "Голос", член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

Інна Совсун пропонує внести зміни до тарифоутворення, адже зараз він субсидований для всіх – все одно олігарх ти чи живеш на одну пенсію. Насамперед ввести більше градацій, оскільки існуючих (менше і більше 250 кВт/год) недостатньо.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Нардеп пропонує, щоб заможні українці, котрі споживають багато електроенергії, платили більше. При цьому важливо вжити відповідних заходів для тих, хто споживає мало електрики – пропонувати мінімальний тариф.

Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Щоб люди, у яких достатньо накопичених ресурсів, могли платити реальну ціну та інвестувати трохи в міри енергоефективності. Зараз їм немає сенсу, тому що електроенергія з мережі дуже дешева. Треба поступово вдаватися до заходів енергоефективності, надспоживачів стимулювати тарифами. Так само треба і думати про заходи енергоефективності для тих, хто менше споживає. У людей платіжка зменшилася б вдвічі", - зазначила Інна Совсун.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють ринкові тарифи: чекає кілька етапів подорожчання.

Також наш портал інформував, чому влітку можливий дефіцит електроенергії: експерт розкрив, кому це вигідно.

Крім того, ми писали, від 6 гривень за кіловат: українцям пояснили, скільки вони мають платити за світло.