Щорічно до 1 травня українці мають подавати декларацію про доходи. Українським законодавством передбачено штрафи за несвоєчасне подання декларацій.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Спеціалісти ДПС нагадали українцям про те, що якщо вони вчасно не заповнять податкові декларації, отримають штраф у розмірі 340 грн.

При повторному порушенні штраф зросте утричі та буде становити вже 1020 грн.

Роботодавці, які мають найманих співробітників, а також ФОП, які сплачують податки самі за себе, обов'язково мають вказати джерела своїх доходів у податковій декларації та сплатити вчасно всі податки.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Загальний розмір податків які вони повинні заплатити складає 19,5 %(18% ПДФО та 1,5% військового збору).

Українці повинні сплачувати податки за:

  • здачу житла в оренду;
  • отриманий спадок;
  • додатковий дохід;
  • продану нерухомість чи машину;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні прибутки.

Платити ПДФО та військовий збір із іноземних доходів (у тому числі міжнародної допомоги біженцям за кордоном) не потрібно. Тобто українським біженцям закордоном не треба сплачувати податок за отриману закордоном допомогу, але вони мають вносити інформацію про неї у податкові декларації.

Гроші, гривні: фото informator.ua
Гроші, гривні: фото informator.ua

Подавати податкову декларацію українці можуть не лише за місцем реєстрації, а й у електронному кабінеті на сайті Державної податкової служби.

Нагадаємо, раніше податок на городи: кого звільнили від цього обов'язку

Як повідомляв портал "Знай.ua", У світі ціни на цукор побили рекорд за 6,5 років

Також "Знай.ua" писав, що чи стало страшно ходити до магазину? Українцям можуть збільшити зарплати у 2023 році майже на 20%