Україна надає матеріальну допомогу багатьом соціальним категоріям, які цього справді потребують, включаючи малозабезпечених громадян і тих, хто потрапив у скрутну ситуацію.

Це стосується, зокрема, багатодітних сімей, одиноких матерів, людей з інвалідністю або тих, хто тимчасово втратив працездатність, безробітних і так далі. До категорії соціальних виплат також входять, звичайно ж, пенсії та стипендії.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Для отримання матеріальної допомоги потрібно відкрити спеціальний рахунок у відділенні банку та отримати картку для соціальних виплат, куди, власне, і згодом надходитимуть кошти. Ця карта не може бути поповнена готівкою або безготівковим способом іншими особами.

Експерти стверджують, що для отримання будь-яких соціальних виплат та допомоги від держави можна використати звичайну дебетову банківську картку.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Однак для якихось спеціальних державних програм, наприклад, для допомоги людям зі статусом ВПО (внутрішньо переміщені особи), потрібно оформлювати банківську картку окремо з єПідтримка. Ця карта дозволяє безкоштовно поповнювати рахунок на мобільному, перераховувати гроші на інші карти, а також оплачувати комунальні рахунки та знімати готівку.

За даними Пенсійного Фонду України, сьогодні близько 77% пенсіонерів отримують свою законну соціальну виплату через фінансові установи. Адже зараз досить легко відкрити банківську картку, написати заяву про зміну реквізитів і більше не чекати на листоношу "Укрпошти", отримуючи гроші на картку.

Нагадаємо, як дізнатися, чи нараховано субсидію: важливу заяву від Мінсоцполітики, кличте онуків із ноутбуком

Як повідомляв "Знай.uа", для дорослих та дітей: українцям видають нову гуманітарну допомогу, хто може отримати

Знай.ua писав, продуктів вистачить всій родині на цілий місяць: як отримати в допомогу найнеобхідніше безкоштовно