Через рік війни ринок праці в Україні відновлюється, хоча спочатку він впав до рекордно низьких показників. Людям легше працевлаштуватись, адже роботодавці пропонують все більше вакансій.

Директор з комунікації Work.ua Максим Пилипенко у коментарях "24 каналу" розповів, що до вторгнення на сайті було понад 100 тисяч вакансій, а потім кількість впала до 6 тисяч. Проте з кожним місяцем їх ставало дедалі більше, зокрема, у квітні – 82 тисячі пропозицій. У той самий час конкуренція знизилася.

Пошук роботи, ілюстративне фото: pixabay.com
Пошук роботи, ілюстративне фото: pixabay.com

"Зараз, коли ринок праці в Україні відновився більш ніж на 80%, конкуренція за роботу знизилася. Сьогодні є менше 20 відгуків на вакансію. І це говорить про те, що зараз роботу знайти вже легше", – зазначив він.

Роботодавці відчувають дефіцит кваліфікованих фахівців, оскільки багато українців залишили країну, захищають країну від окупантів чи стали ВПО.

За рік кількість вакансій зросла більш ніж у 5 разів, причому конкуренція за роботу відповідно впала. Показники повернулися на довоєнний рівень, коли був ринок претендента, і він міг обирати собі роботу.

"Сьогодні робота є. Крім того, виникають додаткові можливості навчання, розвитку та фінансового зростання в той момент, коли роботодавці потребують кваліфікованих кадрів", – наголосив Пилипенко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Раніше ми писали про те, що українцям приготували новий штраф у 8,5 тис грн за "іграшки": поліція та прикордонники стежать за кожним

Як повідомляв Знай.ua, українцям видають нову гуманітарну допомогу, хто може отримати