В Україні продовжується мобілізація, на думку адвоката Ростислава Кравця, чоловіків до 27 років мобілізовувати не повинні.

За словами Кравця, чоловікам, яким не виповнилося 27 років, не повинні хвилюватися, навіть якщо і отримують повістку. Дії ТЦК можна оскаржити в суді.

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Воєнний стан та мобілізацію продовжили в Україні ще на три місяці. Вони діятимуть у державі щонайменше до 18 серпня. Стало відомо, кому навіть за таких умов не повинні вручати повістки у військкомати. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 27 років.

"Якщо ви не досягли 27 років, вам взагалі переживати нема за що. І взагалі влаштовувати якісь бійки, розбірки, доводити нічого. Хочуть вручити повістку – будь ласка, нехай вручають", - пояснив правозахисник на своєму каналі на YouTube.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Повістка, мобілізація, кадр з відео
Повістка, мобілізація, кадр з відео

Особи віком до 27 років, які не служили, можуть оскаржити вручення повісток. Річ у тому, що у воєнний період в Україні скасовано термінову службу. Громадяни цієї категорії можуть бути призвані до армії лише добровільно – за своєю згодою, а не з примусу.

При цьому військовозобов'язаним громадянам не можна уникати отримання повісток. За це вони можуть одержати штрафи або бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, ми писали, чи можуть двірники розносити повістки: юрист поставив крапку у цьому питанні.

Як повідомляв "Знай.ua" вручення повістки студенту: що робити та куди звертатися, якщо військкомат не дає відстрочки.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні планують знизити граничний вік для призовників.