Залежно від потреб, люди, які потерпіли від війни, втратили домівки, або тимчасово не можуть проживати вдома, можуть отримувати допомогу.

Україна продовжує допомагати своїм громадянам, які постраждали від війни, яку розпочала росія, та виплачує грошову допомогу постраждалим. Одним із видів підтримки є допомога ВПО. На яку допомогу можуть розраховувати переселенці у травні.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

ВПО можуть отримувати такі види допомоги:

Матеріальна допомога — одноразова грошова допомога для ВПО, що опинилися у складних життєвих обставинах (розмір такої допомоги залежить від категорії ВПО та їх потреб);

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Допомога — постійна грошова допомога, що виплачується ВПО, які мають складні життєві обставини і не мають коштів для забезпечення себе і своєї сім’ї;

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Компенсація витрат на переселення — грошова допомога, що виплачується ВПО, які переселилися внаслідок внутрішнього конфлікту. Ця допомога призначена для компенсації витрат на переселення, включаючи проживання, харчування, медичну допомогу та інші витрати.

Нагадаємо, що виплати для ВПО можуть отримати люди, які вимушено покинули домівки, але перебувають в Україні. 2000 грн для дорослого, 3000 грн для людей з інвалідністю та дітей.

Нагадаємо, ми писали, що для дорослих та дітей: українцям видають нову гуманітарну допомогу, хто може отримати.

Як повідомляв "Знай.ua" тяжкохворий українець залишився без лікування через "обнулення" картки ПриватБанку.

Також "Знай.ua" інформував, що продуктів вистачить всій сім'ї на цілий місяць: як отримати на допомогу найнеобхідніше безкоштовно.