Мало хто може уявити собі ранок без філіжанки кави, адже це один з найдоступніших і найпопулярніших способів, щоб прокинутися. Проте не всі українці зможуть дозволити собі таку розкіш.

Великі супермаркети на початку травня оновили цінники на каву, а також супутні продукти – молоко, вершки та цукор. Так, порівняно з квітнем, ціни на набір ідеального ранку зросли, лише деякі позиції подешевшали.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

За даними порталу "Мінфін", за місяць розчинна кава Nescafe Gold подорожчала з 169,16 грн до 170,04 грн. Таку суму доведеться віддати за упаковку 120 грам, а найдешевші пропозиції в Ашані – 151,40 грн, а також у Новусі – 154 грн.

Ціни на каву, дані Мінфін
Ціни на каву, дані Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вартість молока теж зросла. Упаковка продукту 900 мл та жирністю 1% подорожчала з 38,79 грн до 38,89 грн, а жирністю 2,6% – з 39,82 грн до 40,12 грн.

Ціни на молоко, дані Мінфін
Ціни на молоко, дані Мінфін

Цукор коштуватиме українцям дешевше, ніж місяць тому. Кілограм продукту коштує зараз 33,27 грн, що менше на 46 копійок. Ціни практично однакові у магазинах, але у Варусі на 90 копійок доступніші.

Ціни на цукор, дані Мінфін
Ціни на цукор, дані Мінфін

Вершки 10% теж тішать зниженням у ціні – з 23,57 грн. до 23,06 за 200 грам. Вигідніше їх купити у Варусі за 22,30 грн.

Ціни на вершки, дані Мінфін
Ціни на вершки, дані Мінфін

Нагадаємо, популярний овоч встановив новий ціновий рекорд: огірки та помідори на його тлі здаються дешевими

Раніше ми писали про те, що рибний день може бути сьогодні: українські супермаркети потішили цінами на скумбрію, оселедець та коропа

Як повідомляв Знай.ua, сонечко пригріло і ціни покотилися вниз: в Україні різко подешевшали тепличні огірки