Через повномасштабне вторгнення росії, безліч українських родин були змушені виїхати закордон. Українці в іноземних країнах зараз отримують не лише прихисток, а й матеріальну допомогу.

Втім в деяких європейських країнах у 2024 році завершуються програми тимчасового захисту українців, і уряд ЄС розробляє можливі варіанти розвитку подій.

Біженці, фото zakordon.24tv
Біженці, фото zakordon.24tv

Так, зараз, Уряд Ірландії розглядає можливість надання фінансової допомоги українцям як стимул для їхнього повернення додому після закінчення дії тимчасового захисту, наданого ним в Ірландії до березня 2024 року.

Організація Ukrainian Action провела опитування в Ірландії, в якому брали участь українці, які мають тимчасовий захист.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Результати проведеного опитування показали, що 41% українців вирішили залишитися в Ірландії назавжди, 32% не впевнені у своїх планах, а 24% мають намір повернутися до України якнайшвидше.

Біженці в Польщі. Фото: Youtube
Біженці в Польщі. Фото: Youtube

На даний момент Міністерство юстиції направило документ до Кабінету Міністрів, щоб визначити найбільш ефективні варіанти розвитку подій у ситуації з українськими біженцями.

Комісія ЄС заявила, що проводитиме дискусії з усіма зацікавленими країнами щодо кращого способу завершення програми тимчасового захисту.

У документі запропоновано декілька варіантів розвитку події з біженцями, які мають розглянути країни, які прихистили українців.

Один із варіантів передбачає "стимулювання добровільного повернення" через продовження надання підтримки на певний період для забезпечення безпеки при поверненні на Батьківщину.

Нагадаємо, ми писали, що гроші від міжнародних фондів потрібно декларувати? Українцям пояснили важливі нюанси.

Як повідомляв "Знай.ua" податок на городи: кого звільнили від цього обов'язку.

Також "Знай.ua" інформував, підвищення цін на електроенергію неминуче: якими будуть ціни.