Після того, як з обмінників зникли курси долара, українці все частіше звертаються за обміном валют саме до банків.

Але, як виявляється, у тому ж ПриватБанку можна напоротися на цілий квест із отриманням доларів. Про один із таких випадків розповів українець на порталі Мінфін. Там історія не про обмін валют, а про видачу доларів після завчасного замовлення, але не менш цікава.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Завжди можна замовити валюту та забрати її на касі, навіть у суботу у деяких відділеннях, а не лише у будній день. Однак на цьому, як зазначив користувачі мережі, плюси закінчуються. Касири можуть видати старі купюри, яких потім складно позбутися.

Старі купюри, які мають потертості чи забруднення, згідно з новою постановою НБУ, підлягають інкасо, причому комісія може становити 7% від суми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

"Касир каже старі купюри. Гаразд візьму — тому що треба поповнити в іншому банку. Разом з 2600$ виданих у Приваті, через квартал в Укрексімі — взяли лише 600$. Інші сказали може взяти на інкасо за 7%. Візуально у 5 купюр були дрібні печатки, і на вигляд нормальні. Назад у Приваті забрали - хоча машинка для підрахунку, деякі купюри не хотіла рахувати і спочатку говорили засуньте в термінал. І все це за комісію - правда не дуже велику", - пояснив проблему клієнт .

"ПриватБанк", фото: Знай.ua
"ПриватБанк", фото: Знай.ua

Також клієнт банку зауважив, що при видачі не так ретельно перевіряють "застарілі" купюри, як під час прийому.

"Наприклад клієнту тільки перевіряє підрахунок на машинці, яка не враховує видимих ​​печаток, і те, що не видно в ультрафіолеті. Зате на прийом - перевіряють дуже прискіпливо і в 10 разів більше часу, і особливо в ультрафіолеті", - зазначив він .

Клієнт підкреслив, що валюта перетворюється з "грошей на товар, який знижується з будь-якої причини".

У коментарях користувачі мережі підтримали автора звернення та помітили, що це неправильно, коли банк видає клієнту старі купюри, які мають підлягати інкасо.

Відгук на ПриватБанк.
Відгук на ПриватБанк.

У самому Приваті відреагували на скаргу та вибачились за незручності. Зазначається, що перед інкасацією відділення готівка перевіряється та вилучаються купюри непридатні до обігу. У ПриватБанку підкреслили, що українці мають право відмовитися від запропонованих купюр при переведенні в готівку валюти.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що ПриватБанк пропонує 20 тисяч до пенсії: встигніть до 15 травня.

Раніше ми повідомляли, що українка втратила тисячі гривень через "глюк" у ПриватБанку.