У бюджеті не вистачає коштів на виплату доплат деяким пенсіонерам. Про це заявила глава Міністерства соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі Українського радіо.

Глава відомства зазначила, що йдеться про конкретну категорію пенсіонерів - тих, хто не працює і проживає на території радіоактивного забруднення. Такі громадяни отримували доплати у розмірі однієї, двох або трьох мінімальних зарплат, передбачені статтею 39 Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Оксана Жолнович заявила, що на даний момент немає фінансової можливості повною мірою виплачувати поточні пенсії та додатково спрямовувати кошти для доплат, які мешкають у таких зонах. Водночас вона засумнівалась у доцільності таких виплат.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Йдеться не про пенсіонерів-ліквідаторів, не про постраждалих пенсіонерів, а про людей, які умовно все життя пропрацювали у Львівській області, а під пенсію купують будиночок на Житомирщині, переселяються та подають заявку на виплату цієї пенсії", - зазначила голова Мінсоцполітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що зростуть більш ніж на 100 мільярдів: Пенсійний фонд заявив про збільшення виплат.

Також наш портал інформував, що тисячі українців не отримують субсидії, тому що не вміють подавати заяву через комп'ютер: проста інструкція.

Крім того, наш портал інформував, що українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку": куди звертатися.