Українцям виплачують надбавки до пенсій за особливі нагороди отримані від держави. Українським пенсіонерам розповіли про те, хто має право на додаткову надбавку до пенсії.

з 1 січня 2023 року в Україні встановлено щомісячні виплати військовослужбовцям, яким присвоєно звання Герой України, а також кавалерам орденів «Богдана Хмельницького» та «За мужність», право на доплати до пенсії мають і люди, нагороджені орденами України та колишнього СРСР.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Як пише видання «На пенсії», доплати за ордени передбачені Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Особи, які були нагороджені хоча б одним орденом України або колишнього СРСР, мають право на доплату згідно із Законом «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною». За таку нагороду доплата становить 23% прожиткового мінімуму (2093 грн. х 23% = 481,39 грн.).

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У разі смерті особи, яка мала право на пенсію за особливі заслуги деякі непрацездатні члени сім’ї померлого мають право на встановлення до своєї пенсії 70% від вказаної пенсії за особливі заслуги (481,39 грн. х 70% = 336,97 грн.).

Із доданих до листа документів очевидно, що вам доплату за орден батька не встановлювали. Можливо, вам слід звернутися до Пенсійного фонду з документом, що підтверджує наявність такої нагороди.

Нагадаємо, у Раді хочуть накопичувати пенсії по-новому: що пропонують депутати

Раніше ми писали про те, що у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує
Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.