В Україні планується змінити механізм призначення допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. Про які нововведення йдеться, пояснила голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі "Українського радіо".

У Мінсоцполітики планують удосконалити та спростити механізм призначення субсидій. З'явиться можливість особисто інформувати людину про можливість оформлення допомоги.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

"Ми зможемо сказати: маєте право на субсидію. Ми бачимо, що вас п'ять членів сім'ї проживають разом, ось ваші доходи ми зробили такий обмін, таку верифікацію. Ваші витрати на комуналку більші, ніж ваші доходи у відсотковому співвідношенні — ми можемо вам таку допомогу запропонувати", - наголосила Оксана Жолнович.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Підхід до призначення субсидій вдасться змінити завдяки збільшенню реєстрів, які надаватимуть інформацію ПФУ, зокрема про доходи українців. Це дозволить автоматично визначати право громадян на субсидію до його звернення.

Оксана Жолнович додала, що повідомлятимуть громадян про можливість оформлення субсидії через додаток "Дія", особистий кабінет на вебпорталі ПФУ та за допомогою смс-інформування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати розстрочку на борги щодо комуналки: що потрібно зробити.

Також наш портал інформував, що тисячі українців не отримують субсидії, тому що не вміють подавати заяву через комп'ютер: проста інструкція.

Крім того, ми писали, годі чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на неопалюваний період.