Тепла погода, яка першого тижня травня в Україні просто увірвалася несподівано, допомогла збільшити збирання врожаю тепличного огірка. Таку інформацію поділили співробітники стаціонарних українських комбінатів.

Зростання обсягів пропозиції цієї продукції на ринку змушувало виробників вкотре переглядати ціни на свою продукцію у бік зниження.

Про це стало відомо завдяки оперативному моніторингу експертів проекту EastFruit.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Зокрема, вже станом на 5 травня українські тепличні комбінати відвантажують огірки від 60 до 110 грн/кг ($1,64-3,01/кг), що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чергове здешевлення огірка на українському ринку, на думку продавців, пов'язане з тим, що більшість стаціонарних комбінатів уже вийшли на повну потужність, у результаті пропозиція огірка на ринку стрімко зростає. У той же час темпи збуту в даному сегменті залишаються відносно невисокими.

Підживлення огірків. Фото: Youtube
Підживлення огірків. Фото: Youtube

При цьому, незважаючи на здешевлення тепличного огірка, на сьогоднішній день продукція в Україні пропонується до продажу в середньому в 1,6 раза дорожче, ніж на початку травня минулого року.

Нагадаємо, супермаркети оновили цінники на сир у перший тиждень травня: скільки буде коштувати українцям.

Раніше повідомлялося, в Україні дешевшає "омлетний набір": супермаркети оновили ціни на яйця, соняшникову олію, цукор та хліб.

Також, млинці та оладки – це мета, а не мрія: в Україні різко знизилися ціни на молоко та сметану.