Українським громадянам належить повне право на додаткові виплати від держави, але лише за однієї умови — за досягнення 70, 75 чи 85 років.

Однак, знов-таки, щоб отримати ці надбавки до своєї пенсії, необхідно задовольняти певні вимоги.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Україна ухвалила постанову Кабміну, яка передбачає надання додаткових виплат громадянам старшого віку. Про це повідомляє видання "Укрінфо".

Одним із найважливіших аспектів цього рішення є те, що збільшення можуть отримати лише пенсіонери, які досягли 75 років і більше — після 1 жовтня 2021 року. Якщо людина відповідає цій умові, то вона може отримати додаткову виплату, яка залежатиме виключно від її віку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Важливо, що не всі пенсіонери мають право на додаткову виплату. Якщо пенсіонер отримує інші види допомоги або пільг, що перевищують суму надбавки, вона не надаватиметься.

Розмір надбавок для пенсіонерів залежить від віку: від 70 до 75 років можуть давати щомісячну надбавку у розмірі 300 гривень; у віці 75 років та старше пропонують компенсацію до 456 гривень. А от якщо людині похилого віку вже більше 85 років, тоді їй додадуть цілих 570 гривень.

Нагадаємо, 98% пенсіонерів в Україні перерахували пенсії: на скільки зросли виплати

Як повідомляв "Знай.ua", як збільшити пенсію: ПФУ пояснили меценатські пожертвування

Знай.ua писав, "700 гривень зникли": пенсіонери з картками "Ощадбанку" втратили свої гроші, що відбувається