Для всіх українців, які під час прогулянки за покупками в магазині чи на ринку уважно стежать за змінами цінників головних продуктів харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на овочі, сезон яких ще не настав.

Тепер українці можуть побачити, як у перший тиждень травня змінилися ціни на картоплю, капусту та цибулю.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Овочі та фрукти, скріншот: YouTube
Овочі та фрукти, скріншот: YouTube

Вартість картоплі

Згідно з відкритою інформацією від експертів порталу Minfin, картопля станом на 5 травня піднялася в ціні всього на 2 копійки, до 9,79 грн/кг. Отже, картоплю українці можуть знайти і до 10 гривень за кілограм. Молода картопля також додала в ціні кілька копійок, склавши 14,59 грн/кг, рожева продається за ціною 11,12 грн.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість капусти

Молода капуста подешевшала з 65,96 грн/кг до 61,57 грн/кг. А ось білокачанна коштуватиме дорожче, ніж минулого місяця – 29,72 грн/кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Вартість цибулі

Кілограм цибулі знизився в ціні з 57,02 грн. до 55,74 грн. Молоду цибулю можна придбати за ціною 54,90 грн/к, синю – 59,66 грн/кг.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні дешевшає "омлетний набір": супермаркети оновили ціни на яйця, соняшникову олію, цукор та хліб.

Раніше повідомлялося, млинці та оладки – це мета, а не мрія: в Україні різко знизилися ціни на молоко та сметану.

Також, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.