На жаль, від початку повномасштабної війни в Україні багато дітей з українських сімей народилися за кордоном.

Через це може виникнути питання про те, чи можуть батьки отримати допомогу при народженні дитини та як її оформити. Відомо, що допомога при народженні дитини надається одному з батьків, який мешкає з дитиною на постійній основі.

Новонароджені, кадр з відео
Новонароджені, кадр з відео

Дуже важливо подати заяву або до органу соцзахисту населення (за місцем проживання), або через онлайн-портал "Дія" (єМалятко); веб-сайт Міністерства соцполітики. Найголовніше звернутися не пізніше 12 місяців від дня народження дитини.

Щоб отримати допомогу за загальним правилом, той із батьків (опікунів), хто звертається за призначенням допомоги, повинен пред'явити свій паспорт або інший документ, що засвідчує особу, та подати заяву встановленої форми, а також копію свідоцтва про народження дитини, звичайно ж, пред'явивши оригінальний документ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Новонароджені, кадр з відео
Новонароджені, кадр з відео

Жінки, які мають зареєстроване місце проживання в Україні та народили дитину під час тимчасового перебування за межами країни, подають документи, видані компетентними органами держави, в якій вони перебувають.

Нагадаємо, безробітних українців заманюють до "Армії відновлення": скільки платять і які умови

Як повідомляв "Знай.uа", скільки потрібно відпрацювати, щоб вийти на пенсію у 60, 63 та 65 років: до 2028 року все зміниться

Знай.ua писав, 2,2 тисячі грн: міжнародна організація оголосила про нову допомогу, які умови