Через тривалу війну та нестабільну економічну ситуацію в країні ціни на продукти злітають до небес. Так, в Україні вже більше двох тижнів продовжують зростати ціни на білокачанну капусту.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 2 травня, українські фермери продавали минулорічну білокачанну капусту по 25-30 грн/кг ($0,68-0,82//кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж минулого тижня.

"Причина такої цінової тенденції в тому, що пропозиція капусти врожаю 2022 року продовжує стрімко скорочуватися, тоді як масові поставки цієї продукції нового врожаю ще не почалися. Водночас попит у цьому сегменті зберігається досить високим, що дає змогу фермерам і далі підвищувати ціну на свою продукцію", – пояснили експерти.

Цього року ціни на торішню капусту порівняно з травнем минулого року зросли майже у 1,5 рази.

Експерти зазначають що ціни найближчий час на білокачанну капусту не закріпляться, а навпаки будуть зростати. Це насамперед пов'язано з тим, що пропозиція білокачанної капусти врожаю 2022 року продовжує стрімко скорочуватися.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на капусту. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на капусту. Скріншот з сайту Minfin

У супермаркетах найдешевше цей овоч можна придбати зараз у мережі Novus за 21,99 грн за кг, а найдорожче капусту продають Megamarket. Там за кг хрумкої доведеться викласти 38,90 грн.

Раніше портал Знай повідомляв оливки для мажорів? Українські супермаркети здивували новими цінниками – майже на третину дорожче.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, часник та цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі.