Українські супермаркети потішили покупців зниженням цін на популярний овоч, який з початку 2023 року подорожчав майже вдвічі. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які представлені на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни в Україні суттєво зросли ціни на продукти харчування, а деякі збільшилися. Зокрема, сильно подорожчали популярні овочі, такі як цибуля, огірки, капуста, помідори та морква. Втім, остання трохи втратила ціну в перші дні травня.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 3 травня кілограм моркви в середньому продається за 48,55 гривні. Для порівняння, у квітні цінник становив 50,24 гривні за кіло. Найдешевше овоч віддається в мережі супермаркетів Varus – 38,90 гривні за кілограм, а найвищий цінник фіксується у мережі Megamarket – 56,90 гривні за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Незважаючи на здешевлення, морква залишається рекордно дорогою. Ще у січні цього року середній цінник на овоч становив 25,69 гривні за кілограм, тобто за кілька місяців він подорожчав майже вдвічі.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.