Українців засмутили новим прогнозом щодо цін на популярні овочі. Очікується, що цінники на огірки та помідори найближчим часом піднімуться ще вищими. Про це повідомляє "24 канал".

2023 року огірки та помідори навряд чи порадують українців приємними цінами. Прогнозується, що через високу собівартість вирощування та зберігання тепличні огірки та помідори в останній місяць весни не дешевшатимуть. Швидше за все, овочі додатково додадуть у ціні 5-10%.

Овочі. Фото: скрін YouTube
Овочі. Фото: скрін YouTube

Водночас завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Інна Сало вважає, що вже влітку може статися спад цін на ці овочі. Втім, поки що невідомо, наскільки доступними стануть цінники для гаманців простих українців.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що на даний час, за даними моніторингу порталу Мінфін, середні ціни на огірки коливаються від 99,90 до 166,57 гривні за кілограм, залежно від сорту. Помідори червоні у середньому продаються по 82,42 гривні за кіло, рожеві – за 154,93 гривні за кіло. Помідори вершка загалом коштують 149,70 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.