В Україні зростають ціни навіть на такі базові продукти, як сіль, цукор та борошно. На початку травня супермаркети знову перерахували цінники на ці товари. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше забезпечити себе необхідними продуктами харчування, що зовсім не дивно, адже за час війни у ​​багатьох помітно погіршився фінансовий стан. Ситуацію ускладнюють і ціни, що постійно зростають, навіть на базові продукти - сіль, цукор і борошно.

Ціни на цукор, сіль та борошно, скріншот з відео
Ціни на цукор, сіль та борошно, скріншот з відео

Сіль

Так, кілограм морської харчової солі станом на 3 травня у середньому коштує 33,05 гривні. Для порівняння, у квітні цінник становив 31,90 гривні, тобто продукт зріс у ціні більш ніж на гривню.

Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сіль. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Цукор

Цукор кристалічний у середньому продається по 33,27 гривні за кіло. Продукт трохи подешевшав, оскільки минулого місяця його вартість становила 33,73 гривні за кіло. Цінники на цукор коливаються від 32,90 до 33,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Борошно

Кілограм пшеничного борошна торгової марки "Хуторок" коштує так само, як і минулого місяця - 22,20 гривні. В той самий час 2-кілограмова упаковка цього продукту подорожчала з 37,45 до 39,90 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що цінник вже не тризначний: в Україні різко подешевшали тепличні огірки, можна "затарюватися" на салати.

Також наш портал інформував, приводи для радості є, але мізерні: які цінники супермаркети встановили на молоко, сметану та сир.

Крім того, ми писали, часник та цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі.