Усередині переміщені українці можуть отримати грошову допомогу французькій благодійній організації Solidarites International. Претенденти повинні відповідати деяким критеріям та зібрати пакет документів. Про це пише "Пенсійний кур'єр".

Через повномасштабну війну багато українців були змушені покинути свої будинки і перебратися до спокійніших регіонів. Таким категоріям громадян допомагає не лише держава, а й різноманітні благодійні організації.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Так, французька благодійна організація Solidarites International виплачує українцям зі статусом ВПО грошову допомогу у розмірі 6600 гривень. Важлива умова: виплата доступна сім'ям, які нещодавно переїхали до Одеси.

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Домогосподарство, яке приїхало до Одеси за останні 30 днів, тобто на момент реєстрації дата видачі довідки не повинна перевищувати 30 календарних днів", - йдеться у повідомленні.

Попередній запис для отримання допомоги здійснюється за телефоном: +38 (067) 127 00 09. Для реєстрації потрібно мати низку документів:

  • паспорт;
  • індивідуальний податковий номер;
  • довідку ВПЛ;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • довідку, що підтверджує інвалідність особи (за наявності).

Раніше портал Знай повідомляв, вистачить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.

Також наш портал інформував, що переселенцям пропонують безкоштовний притулок ще в одній області: виплати від держави, житло та гуманітарка.

Крім того, ми писали, хотіли якнайкраще, а вийшло, як завжди: озвучено реальний розмір середньої зарплати в Україні.