Програма обміну ламп розжарювання на LED-лампи стартувала в лютому 2023 року, українці програмою скористалися та обміняли більше ніж 18 мільйонів ламп. Найактивніше програмою обміну користувалися в Київській області, де обміняли 1,8 млн ламп, і в Дніпропетровській — 1,2 млн ламп. Зараз програма продовжує обмінювати старі лампочки на нові, але Укрпошта вводить певні обмеження.

LED-лампочки, скріншот: YouTube
LED-лампочки, скріншот: YouTube

"Укрпошта" скоротить кількість відділень, де українці ще можуть безплатно обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи.

Із 6 травня 2023 року така послуга буде доступна лише в центральних відділеннях пошти у 23 населених пунктах, як повідомляє пресслужба компанії.

"Із 6 числа прийматимуть лампи розжарювання для обміну лише центральні відділення "Укрпошти" в обласних центрах, де є найбільший попит і потреба", – зазначили в пресслужбі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Лампочка, скріншот: YouTube
Лампочка, скріншот: YouTube

Укрпошта пояснила, що скорочують кількість відділень де можна обміняти лампочки через те, що останнім часом попит на програму знизився. Найбільш піковим був період наприкінці зими — на початку весни 2023 року.

Зараз для обміну доступно ще 17 млн лампочок.

Найближчим часом у країну поставлять ще 5 млн економних LED-ламп.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "З посилками безлад, а вони ескізи малюють": на Укрпошту вилився шквал хейту через затримки відправлень.