14 квітня в Україні офіційно завершився опалювальний сезон. З 1 травня почали нараховувати субсидії на неопалювальний сезон.

Зазвичай в розрахунках при призначенні субсидії використовуються доходи III-IV кварталів попереднього календарного року.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Однак для пенсіонерів ситуація трохи інша — в перерахунках вже врахували останнє березневе підвищення пенсії.

Якщо звернення по субсидію буде пізніше початку неопалювального сезону, то враховуватиметься сума доходів за два квартали, що передують місяцю звернення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Для пенсіонерів враховується місяць, що йде попереду за один від місяця звернення (наприклад, при зверненні у серпні — сума пенсії червня).

При подачі документів на отримання субсидії на опалювальний сезон, враховують прибутки за I-II квартали поточного календарного року.

Субсидії. Фото: скриншот з відео
Субсидії. Фото: скриншот з відео

Отримувати субсидію мають право ті, в кого в платіжках нараховують сумі більшу за обов’язковий платіж.

Він залежить від доходу сім’ї — визначається середньомісячний дохід на одну особу і за формулою ділиться на прожитковий мінімум (2589 грн), потім на 2 і множиться на 15%. Число у відсотках треба помножити на загальний сімейний дохід за місяць.

Якщо комуналка більша за цю суму — ви можете претендувати на субсидію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні, незважаючи на "обіцянки", зросли ціни на комуналку – за що тепер платити дорожче.

Також наш портал інформував, субсидія та авто: українцям підказали, як не втратити допомогу на оплату комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, впливатиме на розмір пенсії: у ПФУ пояснили можливі зміни щодо добровільних внесків.