У травні популярні фрукти коштуватимуть українцям дещо дорожче, ніж у квітні. Що подорожчало і на скільки показують дані моніторингу, представлені на порталі Мінфін.

За останній рік українці стали свідками безпрецедентного зростання цін у магазинах. Подорожчали всі категорії продуктів харчування, у тому числі овочі та фрукти. На початку травня ситуація з цінами залишається непростою і деякі товари продовжують зростати у ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 1 травня українські яблука в середньому продаються по 18,72 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні середній цінник був на рівні 18,08 гривні за кілограм. Найвищий цінник на фрукт встановлений у мережі Varus – 20,90 гривні за кіло, а найдешевше у Metro – 16,54 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Яблука "Айдаред" також подорожчали, середній цінник зріс із 24,26 до 24,90 гривні за кілограм. Вартість коливається у діапазоні 22,90-26,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Виноград коштуватиме українцям помітно дорожче, ніж у квітні. Цінник злетів до 202,00 гривні за кілограм, що майже на 15 гривень дорожче. Вартість продукту варіюється від 195,00 до 209,00 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, приводи для радості є, але мізерні: які цінники супермаркети встановили на молоко, сметану та сир.

Також наш портал інформував, часник та цибуля дешевшають: супермаркети показали нові цінники, можна бігти на закупівлі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.