У Пенсійний фонд можна перерахувати благодійну пожертву, щоб збільшити розмір пенсії конкретного адресата. Українців цікавить, чи є обмеження на максимальний та мінімальний розмір благодійних пожертв.

У пенсійному Фонді часто відповідають на хвилюючі населення запитання. У багатьох українців питання пенсій викликає тривогу, через неможливість мати необхідний стаж роботи. На запитання про величину внесень пресслужба Фонду відповіла, що такої величини не має.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Благодійні пожертви не обмежуються у розмірі. Меценат може перерахувати будь-яку суму коштів — йдеться у роз'ясненні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше у Пенсійному фонді України (ПФУ) пояснили, чи оподатковуватимуться благодійні внески в межах так званих меценатських пенсій.

За інформацією ПФУ, податковий кодекс України не передбачає, що благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб будуть включені до об'єкта оподаткування. Тобто ні пенсіонери, ні меценати не повинні сплачувати жодних податків.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Суму, яку меценат пожертвує конкретному пенсіонеру, виплатять останньому в межах наступного виплатного періоду. Але, як зазначають у Пенсійному фонді, пенсіонеру видадуть лише 70% від суми пожертвування, решта 30% залишаються у ПФУ. Цей залишок буде розподілено між іншими пенсіонерами, які отримають мінімальні виплати.

Нагадаємо, ми писали, що тисячі українців не одержують субсидії, бо не вміють подавати заяву через комп'ютер: проста інструкція.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям готують ще одну грошову допомогу: як подати заявку на виплату.

Також "Знай.ua" інформував, Кабмін ухвалив важливе рішення щодо тарифів на газ: що чекає українців у платіжках.