Згідно із Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", наукові працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання, можуть отримати відстрочку від призову за умови, що вони працюють відповідно у цих закладах освіти не менш ніж на 0,75 ставки.

Про це повідомив юрист Богдан Черніков. Для отримання такої відстрочки існує ще кілька додаткових умов.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

  • бути науковим працівником закладу вищої та фахової передвищої освіти, наукової установи та організації;
  • мати вчене звання та/або науковий ступінь.

Військовозобов'язана особа, яка підпадає під всі вищезазначені критерії, має звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де вона стоїть на обліку, із заявою про надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та всіма необхідними документами.

Мобілізація в Україні, фото protocol
Мобілізація в Україні, фото protocol

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто сказати, що в Україні розширили перелік працівників, яких можна забронювати від призову, але є випадки й навпаки — скасування відстрочки.

Нагадаємо, ми писали, як і навіщо воїнам ЗСУ можуть "зупинити" службу під час війни: ні виплат, ні пільг.

Як повідомляв "Знай.ua" чоловіки влаштували масову бійку в Черкасах: не збентежив навіть день жалоби за загиблими в Умані.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні внесли зміни до процесу бронювання військовозобов'язаних: що тепер потрібно встигнути зробити.