Відтепер українські пенсіонери, які планують виїхати на постійне місце проживання закордон, зможуть отримати одразу шість виплат пенсії авансом.

За словами представників Пенсійного фонду, отримати шість виплат за один раз можна, написавши заяву в органи ПФУ.

"У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання", — зазначається у повідомленні.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

У ПФУ нагадали, що, згідно із законодавством, пенсію в Україні виплачують у грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення державної компанії "Укрпошта" або через банк за вказаним в заяві місцем проживання пенсіонера у межах країни.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсіонерам які довгий час перебувають закордоном, пенсію виплачуватимуть у випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами, які були укладені між Україною та зарубіжними державами.

У квітні український уряд передбачив можливість виплати пенсій українцям, які виїхали за кордон на тимчасове проживання у зв'язку з війною та отримували пенсію в Україні у готівковій формі.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Завдяки рішенню уряду виплати можна буде отримувати у відділенні пошти за кордоном (за наявності технічної можливості в Укрпошти здійснювати перекази коштів у країну перебування).

Ця категорія пенсіонерів за кордоном зможе поновити отримання виплат шляхом надсилання заяви поштою у порядку, визначеному Пенсійним фондом України (ПФУ).

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.