В Україні зменшать кількість одержувачів житлових субсидій та розмір виплат. З чим пов'язане урізання цього виду допомоги, пояснив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі телемарафону.

У міжопалювальний сезон в Україні уріжуть розмір житлових субсидій та кількість одержувачів цієї допомоги. Це пов'язано зі зменшенням витрат, оскільки будинки українців у цей період не опалюватимуться.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

"Із завершенням опалювального сезону кількість субсидіантів буде зменшено. Також буде менше і субсидія", - констатував експерт.

Олег Попенко додав, що якщо українець отримує житлову субсидію у міжопалювальний сезон, виплати автоматично продовжаться і на опалювальний сезон. А якщо ні, то доведеться звернутися до ПФУ, де проведуть розрахунок, чи має людина право на даний вид допомоги в зимовий період.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Виплати. Фото: Youtube
Виплати. Фото: Youtube

"Якщо людина не отримує субсидію у міжопалювальний сезон, тоді їй потрібно буде з 1 вересня підійти у відділення Пенсійного фонду, щоб там зробили розрахунок, чи може ця людина в опалювальний сезон розраховувати на отримання субсидій", - зазначив експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні, незважаючи на "обіцянки", зросли ціни на комуналку – за що тепер платити дорожче.

Також наш портал інформував, субсидія та авто: українцям підказали, як не втратити допомогу на оплату комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, впливатиме на розмір пенсії: у ПФУ пояснили можливі зміни щодо добровільних внесків.