Українські пенсіонери щомісяця у відповідну дату одержують пенсійні виплати на картку або через "Укрпошту". В той самий час, деякі громадяни можуть отримати відразу шість пенсій за раз. Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Українці, які вийшли на заслужений відпочинок та планують виїхати в іншу країну на постійне місце проживання, можуть звернутися до органів ПФУ з відповідною заявкою та отримати одразу шість пенсій.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання", - пояснили у ПФУ.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Варто зазначити, що у разі проживання пенсіонера в межах українців, пенсій виплачується у грошовій формі щомісяця до 25 числа через уповноважені банки чи відділення "Укрпошти".

Пенсіонерам, які виїхали за кордон, пенсійні виплати нараховуються лише в тому випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також наш портал інформував добровільні пожертвування в ПФУ для батьків: як правильно зробити подарунок своїм старим .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, впливатиме на розмір пенсії: у ПФУ пояснили можливі зміни щодо добровільних внесків .