У травні українці побачать нові ціни на курячі яйця, а також популярні овочі, такі як огірки та помідори. Що стане доступнішим, а що злетить у ціні ще вище, спрогнозували вчені Інституту аграрної економіки. Про це повідомляє "24 канал".

Фахівці зазначають, що період максимального попиту на яйця в Україні вже минув, тож слід очікувати зниження цін. Очікується, що виробництво яєць зростатиме, оскільки почали нестись курки-несучки, поголів'я яких було відновлено восени 2022 року.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Поповнення пропозиції на ринку сприятиме поступовому здешевленню яєць до середини літа, якщо не погіршиться ситуація на ринку кормів, які також впливають на цінник продукції. За прогнозними оцінками вчених Інституту аграрної економіки до червня – липня яйця подешевшають на 20-30%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У той же час щодо овочів прогнози далеко не такі позитивні. Очікується, що у травні 2023 року тепличні огірки та томати можуть злетіти у ціні ще на 5 або 10%. Така цінова тенденція пояснюється високою собівартістю вирощування овочів та його зберігання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки коштуватимуть помідори, огірки, цибуля і морква.

Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.