28 квітня на брифінгу міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що усі військовозобов’язані чоловіки повинні повідомляти інформацію про те, що вони одружилися.

"Якщо ви одружилися і не повідомили про це як військовозобов’язаний у центр комплектації, то ви порушник закону. Я думаю, що 90 відсотків чоловіків — порушники закону", — зазначив він.

Також Резніков розповів, про те, що Міністерство оброни разом із Міністерством цифрової трансформації розвиває проект "Оберіг". Його мета — оцифрувати всі документи, що накопичилися.

Військова форма, фото freepik
Військова форма, фото freepik

Резніков пояснив, що проект дозволить автоматично підтягувати дані. Як приклад він навів одруження, про що військовозобов'язані повинні повідомляти ТЦК. "Оберіг" дозволить значно скоротити навантаження на ТЦК, і відповідно з'явиться можливість скорочувати штат працівників ТЦК.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв раніше у коментарі ТСН начальник Львівського обласного центру комплектування полковник Олександр Тищенко, якщо чоловік не повідомив таку інформацію, то низка адміністративних послуг для нього буде недоступною.

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

"Це не обмеження, а встановлений законом порядок надання адміністративних послуг. Для прикладу це реєстрація або розірвання шлюбу, реєстрація місця проживання, продаж нерухомого майна та інші послуги, де необхідно надати довідку зі свого територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Для того, щоб влаштуватися на роботу теж потрібно мати військово-обліковий документ або документ, який його замінює", — сказав він.