Чинне законодавство передбачає вихід громадян на заслужений відпочинок на досягнення 60, 63 або 65 років. Це стосується як чоловіків, так і жінок. Утім, у Верховній Раді хочуть скоротити пенсійний вік до 55 років, але є нюанс. Деталі розкриваються у проєкті закону "Про накопичувальне пенсійне забезпечення".

Народні депутати працюють над законопроєктом, яким запроваджується новий вид пенсії – накопичувальний. У документі пропонується зобов'язати всіх громадян, які працюють, формувати особисті пенсійні накопичення, які стануть додатковим джерелом виплат до їх пенсій із солідарної системи. Очікується, що друга пенсія зможе покращити забезпечення українців на заслуженому відпочинку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

У проєкті закону пропонується, щоб українці виплачували 1% від зарплати у 2023 році, 1,5% - у 2024 році та 2% - у 2025 році.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Виплати для "другої пенсії" пропонують проводити до 55 років і після досягнення цього віку використовувати накопичені кошти. При цьому наголошується, що зниження пенсійного віку обговорюється лише для недержавних пенсійних фондів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також наш портал інформував, що доплата до пенсії за віком: українцям розповіли, чому нові виплати важко помітити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Мінсоцполітики "втішили" відсотками: скільки доведеться відкладати від зарплати для накопичувальної пенсії.