На українському ринку почали з'являтись перші оптові партії тепличних томатів місцевого виробництва. Цього року тепличні комбінати розпочали продажі на два тижні пізніше, ніж минулого сезону. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Помітне потепління в Україні прискорило дозрівання місцевих овочів. Українські комбінати відкривають нові сезони реалізації тепличного томату, але пропозиція продукції на ринку поки що досить малооб'ємна. Найбільші партії почнуть надходити ринку приблизно на початку травня.

Ціни на помідори. Фото: скрін youtube
Ціни на помідори. Фото: скрін youtube

Аналітики зазначають, що стартова ціна на тепличний томат українського виробництва коливається в межах 70-85 гривень за кілограм, а це в середньому на 23% дешевше, ніж перші партії продукції минулого року.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Імпортні помідори все ще становлять основну пропозицію на українському ринку та реалізовуються за значно меншою ціною, ніж місцева продукція. Так, помідори з Туреччини за тиждень у середньому подешевшали на 26% та пропонуються за ціною від 55 до 70 гривень за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.