Цінники на овочі вже давно перестали радувати українців, адже за останній рік значно зросли, а в деяких випадках навіть у кілька разів. Втім, деяка продукція у цій категорії періодично дешевшає, цього разу порадувала молода капуста. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Повномасштабна війна принесла багато проблем як простим українцям, так і бізнесу, зокрема, сильно постраждали фермерські господарства. В результаті в Україні злетіли ціни не лише на продукцію тваринного походження, а й на овочі. Зокрема подорожчала капуста, але зараз фіксується невелике здешевлення овочів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 28 квітня молода капуста в середньому продається по 64,03 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні цінник становив 77,34 гривні за кілограм. Вартість овочів коливається від 59,90 до 69,90 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У той же час білокачанна капуста зовсім не тішить цінами. Вартість збільшилась із 23,10 до 27,98 гривні за кілограм. Найдорожче овоч пропонується в Megamarket – 34,90 гривні за кіло, а найприємніший цінник у Novus – 21,99 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука.

Також наш портал інформував, улюблена страва багатьох стане делікатесом? В Україні різко зростає ціна овочів із борщового набору.

Крім того, ми писали, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки обійдуться помідори, огірки, цибуля і морква.