Наразі в Україні реалізатори продуктів встановили рекордні ціни на сезонні овочі. Лідери у цьому сумному рейтингу помідори, огірки та цибуля. Економісти вирішили поділитися прогнозами та своїми очікуваннями щодо того, коли ці овочі можуть подешевшати.

На даний момент в Україні на ринку переважають імпортні овочі, саме тому вони дорогі. Вже у червні фермери зможуть зібрати перший урожай українських овочів, і тоді можна буде помітити зниження в ціні.

Про це заявив директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пєндзін.

Ціни на помідори. Фото: скрін youtube
Ціни на помідори. Фото: скрін youtube

Вартість помідорів та огірків

За даними економічного порталу Minfin, кілограм огірків у середньому в супермаркетах коштує сьогодні 114 грн., але є огірки і по 200 грн./кг. Помідори продаються від 70 до 150 грн. за кг, залежно від сорту. Найдорожчі – рожеві томати. Їхній цінник стартує від 154 грн/кг. Помідори сорту вершки загалом коштують 120-130 грн/кг.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Вартість цибулі

Станом на 27 квітня кілограм цибулі в українських супермаркетах коштує в середньому 88 грн. Це на 24 грн дорожче, ніж минулого тижня. Сьогоднішня ціна на цибулю в 4 рази вища за торішню.

Більшість фермерів розпродали весь торішній урожай, а ті, у кого залишилися запаси, зупинили реалізацію, чекаючи ще більшого ажіотажу навколо товару та можливості підняти ціни. Така тенденція триватиме до збирання першого цьогорічного врожаю.

Нагадаємо, солодка чи солона – вибирати тобі: українські супермаркети оновили ціни на цукор, сіль та гречку.

Раніше повідомлялося, супермаркети оновили ціни на популярні овочі: скільки коштуватимуть помідори, огірки, цибуля і морква.

Також, обережно, полуниця: українців попередили про небезпеку та розповіли, як вибрати хорошу ягоду.