Уряд запропонував механізм для запуску мобільних аптечних пунктів у селах, в яких наразі аптеки відсутні.

Про це розповідає Міністерство охорони здоров'я України. Також там пояснили, як зараз українцям, які проживають у селах, отримати рецепт на медичні препарати, якщо доступу до лікаря немає.

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Людям, які мають хронічні захворювання та потребують постійного прийому необхідних препаратів, треба звернутися до лікаря з іншого населеного пункту. Надалі він зможе виписувати повторні рецепти без особистого візиту.

Достатньо буде звернення пацієнта мобільним зв'язком або в месенджерах, щоб у відповідь отримати смс з рецептом, який слід зачитати в аптеці фармацевту.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Аптека, кадр з відео
Аптека, кадр з відео

Наразі рецептурні ліки в Україні можна отримати як за електронним, так і за паперовим рецептом. Якщо отримати електронний рецепт немає змоги, паперовий може виписати фельдшер місцевого ФАП.

Нагадаємо, що рецепти надсилаються на телефон пацієнта за допомогою смс-повідомлення з відповідним кодом. Процес виписки рецептів є швидким, і навіть старші люди знають, як це працює.

Щоб отримати електронний рецепт, пацієнти можуть звернутися до свого сімейного лікаря за допомогою різних месенджерів, таких як Viber, WhatsApp або Telegram.

Сімейні лікарі приймають від 20 до 30 пацієнтів на прийом.

Нагадаємо, ми писали, що аптеки показали, скільки заробили за день ажіотажу через е-рецепт.

Як повідомляв "Знай.ua", які продукти харчування можна відправляти "Новою поштою": українцям буде корисно дізнатися

Також "Знай.ua" інформував киянка запевняє, що поліція змусила її відмовитися від заяви про зґвалтування