Незважаючи на те, що в Україні припинилися відключення електроенергії, енергосистема все ще перебуває у складному становищі. Не виключається дефіцит електрики навіть у літній період. Таку заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

Масштабні ракетні удари російських окупантів по інфраструктурі не змогли зруйнувати енергосистему України, втім завдали їй істотних збитків. Енергетики зуміли стабілізувати ситуацію, щоб безперебійно подавати електрику до будинків українців, але ймовірність дефіциту в системі залишається високою.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Так, за словами голови "Укренерго", дефіцит електроенергії в Україні можливий навіть у літній період, оскільки багато електростанцій залишаються пошкодженими або зруйнованими.

Електроенергія. Фото: Youtube
Електроенергія. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Тоді Україна здатна експортувати електроенергію, а восени-взимку – дефіцит. А ось цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит і влітку і його потрібно буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії", – зазнач Кудрицький.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, споживання зменшилося, а прибуток подвоївся: постачальників електроенергії запідозрили у махінаціях.

Також наш портал інформував, українцям підвищать тарифи на електроенергію, щоби було світло взимку: "Це не складатиме для них великої проблеми".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, наскільки збільшать тарифи на електроенергію: українцям назвали найімовірніший сценарій.